måndag 1 februari 2010

Tänk om skeptikerna fick bestämma

För en liten stund, låter vi den högljudda grupp som förnekar klimatförändringarna få som den vill. Vi tänker bort klimatarbete och IPCC, återinsätter Bush som president, och varför inte Antony Watts som minister med ansvar för de aktuella frågorna. Visst hade väl livet då varit mycket enklare för dom som tror att koldioxiden inte har någon inverkan på klimatet.

Eller kanske inte.

Tänk er Antony Watts avfärda temperaturökningen, inför journalister och världen, med att Svensmark klart visat att temperaturen hänger samman med solaktiviteten, i alla fall fram till 1985. Det hade säkert inte kommit några följdfrågor på det påståendet ...

Eller att temperaturökningen beror på Urban Heat Islands.
"Jamen, Roy Spencers satellit visar ju samma resultat", påstår då någon.
"Omöjligt! Vi har haft den kallaste månaden i USA, med snöstormar också", klipper Watts av med.

Maldiverna och Tuvalu skulle avfärdas med att havsnivån håller sig konstant, vilket inte minst Nils-Axel Mörner visat med sina expeditioner till Maldiverna. Här en rapport där ni särskilt ska lägga märke till femte illustrationen uppifrån.

"Men växer inte koraller?" Hur kan du då veta om vattnet stigit eller sjunkit?" Frågar en marinbiolog.
"Det beror på solen, och nu är vi på väg in i en kall period för kanske 50 år. Det står i rapporten." Svarar den förre presidenten i INQUA.

Jag undrar hur Mörners uttalanden skulle hanteras av en opinion, som satt tänderna i NASA:s Global Climate Change-sida... Det kanske trots allt är lättare att hantera verkligheten som underdog.

För att inte tala om vad den politiker skulle få utstå, som hävdar att den arktiska isens variationer är helt normala, enligt samma NASA-sida. Jag tror att den politikern skulle få en ganska ettrig journalistflock efter sig. Nja, inte alla. Fox News och diverse andra sanningsökare på högerkanten skulle bli arbetslösa.

Men då kunde de ju återuppta arbetet med att hitta, eller i vart fall bevisa existensen av, massförstörelsevapnen i Irak. Något som de här nyhetsmedierna misslyckades med förra gången de skulle göra mänskligheten en tjänst i upplysningens tecken.

Svd

2 kommentarer:

  1. Tja, varför inte. Någon större förändring skulle det inte bli.

    SvaraRadera
  2. Bo, "klimatförändringsförnekarna" är AGW-kyrkans elake Måll(n)gan. Vi finns inte på riktigt men är bra att ha när när en klimathotare vill känna sig moraliskt överlägsen. Kan tro att sådana fantasifoster behövs extra mycket i dessa dagar.

    Klimatförändringarna är verkliga, klimathoten är det inte.

    SvaraRadera