torsdag 18 februari 2010

Drevet går men Svenska Dagbladet tiger

Först vill jag säga, att jag inte tycker om mediadrev, men att som Svenska Dagbladet gör, försöka tiga ihjäl debatten bara därför att den råkar handla om moderaterna är mer än lovligt korkat. I dag kl 14:45 hade inte Svd någonting i nätupplagan om moderaternas nomineringsspektakel, och de ville uppenbarligen inte vara värdar för någon nätdebatt i går heller.

Som sagt, jag tycker inte om mediadrev, men i det här fallet får moderaterns skylla sig själva. Ända fram till dess att moderaterna fattar beslut, om att hela nomineringsprocessen fram dags dato kommer att annuleras, och att en ny process inte kommer att starta förrän den här härvan retts ut, kommer det statsbärande partiet att jagas med blåslampa.

Det ligger också i moderaternas egenintresse att stanna upp och tänka till, innan den interna kanibalismen på allvar sätter fart. Om det inte redan är för sent. Moderater är faktiskt kända för att hålla på lag och rätt (skrivet utan ironi).

Det finns säkert många som är skadeglada, jag är det inte. Moderaternas sanslösa hantering av det här, i skuggan av Svenska Dagbladets öronbedövande tystnad, skadar djupt det politiska systemet. Främst de partier som vill driva en aktiv politik i stället för att lämpa över ansvaret till en diffus marknad.

Moderaterna måste vidare göra klart att de personer (detta är hitintills bara starka misstankar, som blivit än starkare av partiets agerande), som brutit mot partiets stadgar måste lämna detsamma. Vi kan inte ha ett parti som aspirerar på regeringsmakten, som tillåter medlemmar att bryta mot det partiets stadgar. Det är inte tillräckligt att personer kliver av från uppdrag eller listor.

Tidigare inlägg i ämnet här:

DN1 DN2 DN3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar