onsdag 17 februari 2010

Två socialdemokratiska knäppgökar ...

Knäppgök 1: Karl-Gustav Abrahamsson, den socialdemokratiske riksdagsmannens yttrande i debatten "du borde remmas upp" är inte bara klantigt. Att överhuvudtaget använda det ordvalet diskvalificerar honom. Inget snack, använder man sådana ord finns det en bakomliggande kvinnosyn som inte hör hemma i det 21:a århundradet.


Knäppgök 2: Sven-Erik Sjölund i Nordanstig vars motion om Nordanstig som Vargfri Zon bifallits. Sjölund med flera menar alltså på fullt allvar att människan ska bestämma var vilda djur, betydelsefulla för ekosystemet ska få etablera sig. Jag tycker det vittnar om den absolut sämsta formen av gråsosseri man kan tänka sig; naturen är något som ska erövras och exploateras.

Han hävdar att man inte kan utöva lösjakt med drivande hund. Har han kollat hur verkligheten ser ut vad gäller angrepp hund - varg?

Vidare att människor är rädda för rovdjur. Men människor är ju rädda för vildsvin också. Dessa djur som jägarkåren pysslar om och gullar med ända tills de ska skjutas. Till på köpet matar (åtlar) man svinen, och på det sättet vänjer dem vid mänsklig vittring. Var finns konsekvensen? Den finns naturligvis inte, det är jägarintresset som styr, men det är ynkryggen Sven-Erik Sjölund för feg att erkänna.

På en punkt vill jag hålla med honom. Han är kritisk mot "rovdjursförespråkarna": "Retoriken är anpassa dig eller flytta."

Håller helt med. Flytta till Fjollträsk. Du har visat att du inte pallar att bo i glesbygd.

Den första knäppgöken, Karl-Gustav Abrahamsson kan enkelt ställa det mesta tillrätta: Be om ursäkt och avgå. Den socialdemokratiska ledningen bör rimligtvis också tala om detta för honom om det behövs.

Den andra knäppgöken är det värre med. Även om han lämnar politiken, finns det uppenbarligen gott om knäppgökar kvar, en majoritet av fullmäktige. Säkert många som inte är socialdemokrater, men det var Sjölund som skrev motionen.

DN1 DN2 Svd1 Svd2

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar