fredag 20 november 2009

En osannolik historia

Det har kommit obekräftade uppgifter om att Hadley hackats, och att det kommit ut interna uppgifter. Jag har ingen aning om vad som är sant. Men genast gnuggar ett antal klimathaverister händerna och säger att att uppgifterna kan vara så sensationella att de lika gärna kan ställa i klimatmötet i Köpenhamn!!!

Jag tar mig för pannan; skulle de här uppgifterna få glaciärerna att växa till allmänt runt om i världen (inte bara någon enstaka)? Skulle tundrans permafrost återhämta sig tack vare dessa sensationella fakta. Skulle isen i Arktis med detta få en betydande övervikt av flerårig tjock is. Kanske till och med få vattnen vid Novoja Semja att frysa till för tre veckor sedan.

Dårar!

För den som är nyfiken på världens temperaturer är det för övrigt bara att kolla in exempelvis UAH:s satellitmätning. Dessa stämmer mycket väl överens; det enda man måste göra är att höja medianen med 0,24 grader eftersom UAH har en annan normalperiod. NASA kan också bistå...

Men eftersom vi vet hur de här "right-wing" tankesmedjorna arbetar , det finns flera exempel, som sagt, så kan vi räkna med att det kommer att dyka upp mängder med "autentiska" e-postmeddelanden som avslöjar hur klimatforskningen går till ... Någon som sätter emot?

DN Svd

10 kommentarer:

 1. Fy fan.

  Vad hoppas egentligen klimatförnekarna uppnå ?
  Att fortsätta och släppa ut skit som förstör vår planet ? Även om det vore så att klimatet inte alls påverkades så innebär utsläppen enorm lokal miljöförstöring och mycket stora skador på människors hälsa , avgaser är helt enkelt inte nyttigt. Det fattar en idiot.

  SvaraRadera
 2. Starka känslor, men eftersom vi har ett gäng bloggar som applåderar kriminell verksamhet, och som även kommer att jubla över den fiktiva e-post, som med största sannolikhet kommer att tillskrivas en del klimatforskare - är det befogat att bli förbannad.

  SvaraRadera
 3. Helt osannolik blogg det här.
  Svar till "likvidvänster"
  Jag hoppas uppnå att vi undviker att i ONÖDAN initerar skatter och andra åtgärder som onundvikligen drar ned världen i recession som kommer att orsaka nöd, lidande och död i tredje värlen. Jag skiver i onödan då det finns inga bevis för att AGW är sant. Nu visar det sig att det finns inte ens data som visar på GW i AGW eftersom data är minipulerad. Men det hade in såklart helst vilja slippa få veta.

  Bo!
  All data och korrespondans i offentliga institutioner (inluderar universitet och CRU) är skyldiga att lämna ut information inom två veckor efter en begäran. Det har CRU vägrat att leva upp till. Det är kriminellt.
  Det som har kommit ut nu är inget annat än information som det engelska folket att rätt att få del av.

  SvaraRadera
 4. hejhopp
  Vilken värld lever du i? Inte i någon forskarvärld i alla fall ...

  SvaraRadera
 5. Bo
  Har du något intressant att säga också?

  SvaraRadera
 6. Nej, inte mera än att jag får gratulera till ett mycket väl valt nick: hejhopp

  Den som påstår att forskargrupper enligt lagen har rätt att följa varandras löpande arbete tar jag inte på så stort allvar.

  SvaraRadera
 7. Bo
  Du som tror du vet: Har man rätt att begära ut mail och bakoliggande data i UK eller inte?

  SvaraRadera
 8. Nej, jag tror inte att jag vet, men när jag påstår något så ser jag till att verifiera det - i vart fall om jag besöker en annan blogg.

  Ett svenskt universitet står under offentlighetsprincipen när det gäller myndighetsutövning. En forskares material är skyddat enligt upphovsrättslagen. Och mig veterligt är den svenska lagstiftningen liberal vad gäller offentlighet i ett internationellt perspektiv.

  SvaraRadera
 9. OK, du vet alltså inte vad som gäller i UK.
  Varför "verifierar" du inte det innan du "påstår något"?
  Och hur vet du att inte jag har gjort det?

  SvaraRadera
 10. Men, verifiera då i stället för att påstå. Gärna ditt namn också så att vi andra får veta vem du är.

  SvaraRadera