fredag 27 november 2009

Raffinerat av Mona Sahlin

Jag tror att Mona Sahlin är ärlig i sitt utspel om majoritetsregering om SD får en vågmästarroll. Däremot tror jag att det för socialdemokraterna vore naturligare med ett sammarbete med moderaterna. Dessvärre.

De båda mittenpartierna verkar mera profilera sig som ett alternativ till moderaterna, som inte verkar hålla måttet som högerparti. När det gäller frågorna om anställningstrygghet är Fredrik Reinfeldt och Anders Borg klart distanserade, och arbetsmarknadsminister Sven-Otto är det få som tar på allvar.

Men, det här utspelet är också tänkt att skära rakt in i centersjälen (personligen struntar jag i folkpartiet just nu). Det finns en opposition inom centern, som är måttligt roade av att partiet tävlar med moderaterna om att vara det mest borgerliga partiet. Och jag är övertygad om att det är till dessa Mona Sahlin riktar sitt utspel. Slå in en kil i ett sargat parti helt enkelt.

Och så tror jag att Mona Sahlin gärna skulle vilja slippa vänsterpartiet...

(Som en parentes har jag faktiskt debatterat mot Mona en gång, en paneldebatt i en gymnasieaula under min CUF-tid. En bra, duktig och reko debattör. Även om hon den gången sade nej till avgifter på miljöförstörande utsläpp, vilket har ändrat sig... Men politik handlar också om att anpassa sig till verkligheten.)

SD förresten, är det någon som konkret frågat dem vad som menas med massinvandring? Sverige har ju minskat sitt flyktingmottagande med en tredjedel sedan ett år tillbaka. Snart lika många svenskar i statistiken som flyktingar, och räknar man in kvinnor från Thailand och Ryssland blir det fler.

Svd1 Svd2 Aftonbladet Expressen

2 kommentarer:

  1. Men invandringspolitiken är inte överst på listan i SDs partiprogram. De, tycks det mig ÄR det konservativa alternativet i svensk politik just nu. I alla fall värdekonservativa. Och kanske rentav - fast detta är väl en ... ovanlig tanke - det enda egentligt invandrarVÄNLIGA partiet. Om man betänker att en population blir främlingsfientlig av sig när ett visst mått av (kulturella) främlingar bosätter sig mitt ibland dem, och inte anpassar sig till lokala seder och bruk. det är ren sociologi och händer i hela världen, inte bara här i Sverige.

    Pappan

    SvaraRadera
  2. Kulturella seder behandlar jag i mitt senaste inlägg den 1 december.

    SvaraRadera