lördag 7 november 2009

Gick före i vaccinkön ...

En mycket märklig och önödig debatt har blossat upp. Det betyder alltså i klartext att det inte finns någon plan för vilka samhällsfunktioner som ska prioriteras. På mig låter det som rent vansinne.

Även vid värsta scenariot, vid en pandemi, ska samhället f-n ta mig fungera. Sjukvården ska fungera, men det här har man tydligen löst. Bra. Men bussarna ska också hålla tidtabellen. Posten ska komma fram. Vi ska få information från radio och tv. Polis och räddningstjänst. Det finns säkert fler exempel.

Och skulle vi drabbas av det värsta scenariot, så ska vi inte ha några suppleanter som tar hand om regering, landsting eller kommunstyrelser. Det är bara rättshaverister som tycker att ansvariga politiker ska bli sjuka under en influensa-epedemi.

Och att inte Fredrik Reinfeldt (och kungen också för den delen, republikan som jag är) är vaccinerade (om det är sant alltså) är underlag för en KU-anmälan. Att inte statsminister och statschef är vaccinerade är ansvarslöst. Ett personligt beslut säkert. Men skulle faktiskt kunna hota rikets säkerhet.

Etikprofessor Martin Petersons svammel i Svd, visar att karln har fötterna fast förankrade i tomma intet.
Aftonbladet DN Expressen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar