måndag 16 november 2009

SD och våldsbrotten

Om Sverigedemokraterna verkligen var intresserade av statistiken vad gäller våldsbrott, i ett annat syfte än att förvanska och ta billiga poäng, borde de kolla in verkligheten.

Verkligheten är dessvärre en annan än vad vi vill se. De flesta våldsbrott, framförallt de grövsta, sker i samband med alkoholförtäring. Det gäller även våldtäkter. Inget snack. Dravlet som SD håller på med, att Sverige ska bli tryggare, och att kriminaliteten beror på invandrare, är just inget annat än dravel.

Den största enskilda orsaken till våldsbrott, är det som jag, och många med mig, ser som ett självskrivet inslag i den svenska kulturen: rätten att ta några supar, eller ett gäng öl! Och när då tillgängligheten ökat och fortsätter öka. Ja, då blir det tråkigheter. Ett problem som knappast importerats från Kurre-Kurre-Dutt-landet, utan något som personifieras av Bulten i Bo.

Frågan är om Sverigedemokraterna vill ta i det här. Man säger ju att man vill ha ett tryggare samhälle. Kommer man då att lägga fram ett program för att minska den alkoholrelaterade brottsligheten? Eller kommer man att fortsätta ljuga svenska folket rakt upp i ansiktet?

Snyggt beteende, för övrigt, av ett parti som säger att "vi är de enda som vågar tala sanning".

Uppdatering: Om eländet med bränder och skadegörelse i vissa förorter har jag tidigare skrivit om här; säkert heller ingenting som SD vill tala sanning om.

Aftonbladet DN Svd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar