torsdag 5 november 2009

Nåsfallet gör mig mörkrädd

Uppdatering (med kurvsiv stil och strykning)

Hur många journalister, bloggare och "expert-tyckare" har egentligen läst domen med domskäl, som finns tillgänglig på Svd?

Inte så många, av skriverierna att döma.

Hur många vet att kvinnan ringde till det fanns folk på plats som upprörts över 26-åringens beteende, som ringde Per-Anders, och bad honom komma? (Nej, Per-Anders kom inte till platsen av en slump, för att kvinnan "lade sig på tutan".) Därefter kom kvinnan körandes, och stoppades av 26-åringen, som trängde sig in i bilen, och tog strypgrepp på henne.

(det jag hade missuppfattat var att kvinnan ringde, vilket alltså var fel. Detta talar för nödvärn. Det som talar mot nödvärn, är att det fanns fler personer på plats, och att Per-Anders kom dit beväpnad utan att någon kvinna i bil var angripen. Märk väl att Per-Anders först får reda på vem som är inblandad, därefter beväpnar sig)

Hur många vet att Per-Anders lastade in en domkraft i bilens baksäte innan han åkte till platsen?

Hur många vet att Per-Anders och våldsmannen tidigare varit i delo med varandra?

Hur många vet att Per-Anders slog första slaget medan våldsmannen satt i bilen, och det andra utanför?

Hur många har brytt sig om de delar av Per-Anders personalia, som finns omnämnda i domen?

Uppenbarligen har Per-Anders kommit mycket lindrigt undan; nödvärnsrätten är som den låter, en rätt att försvara liv och egendom - inte ett svepskäl för att genomföra mordförsök.

Per-Anders spelar skickligt på känslorna av den missförstådde hjälten. Och massmedia tillsammans med "nätpöbeln" stämmer in i kören. Och personer runt ikring som är lite vårdslösa med sanningen ... Jag blir mer och mer av den åsikten att HD skulle tagit upp fallet och prövat skuldfrågan vad gäller mordförsök, men det hade förutsatt att någon gjort en sådan överklagan.

Aftonbladet

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar