lördag 14 november 2009

Politiskt korrekt i Vellinge

Jaha, då har vi fått lära oss vad som är PK i Vellinge. Inga ensamma flyktingbarn här inte. Och gud nåde den politiker som intar en annan ståndpunkt.

Det här är riktigt otäckt. De krafter som i vanliga fall brukar gnälla över att de är förtryckta, och inte törs säga vad de tycker, visar nu vad de går för. Och fallet Vellinge visar med önskvärd tydlighet att det räcker inte med att peka ut de politiker, som vill ta emot de aktuella barnen, som icke PK. Man tar även till hot, som leder till att kommunpolitiker avgår.

Jag får känslan av att Vellinge är en riktigt otrevlig plats att bo på. En plats där det inte finns utrymme för vare sig mångfald eller för den som är annorlunda. Ett reservat för inskränkthet helt enkelt. Utöver ensamma flyktingbarn tror jag inte heller att det skulle vara populärt att starta ett så kallat P 12-hem eller bedriva någon psykiatrisk öppenvårdsverksamhet där. Herre gud, det skulle ju kunna sänka villapriserna.

Men lita på att det finns gott om privathelveten i Vellinge. Sådant kommer som ett brev på posten, när man måste anpassas till snäva ramar, och inte sticka ut på ett sätt som rubbar idyllen.

DN Aftonbladet Svd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar