tisdag 20 oktober 2009

Voffor gör di på dette viset

Sverigedemokraterna är skoningslösa taktiker. Och ett medel i taktiken är att ALLTID se till så att man blir bespottade. För ett parti som SD är det viktigt att konsekvent kunna hävda att man har etablissemanget emot sig.

"Vi är inte politiskt korrekta" lyder programförklaringen. Jag har inte sett någon bra definition på vad som är PK eller inte, men här torde SD tala sanning - påståenden som inte är korrekta är förhoppningsvis inte politiskt korrekta heller.

Sverigedemokraterna är naturligtvis inte dummare än att dom inser att människor blir upprörda när Astrid Lindgren blir gravskändad av sverigedemokraterna. I all synnerhet som Astrid Lindgren alltid tog parti för dem som var i samhällets utkant.

Finns det någon sverige"demokrat", eller någon annan, som kan ge ett enda exempel, där Astrid Lindgren i sina böcker, någon gång givit uttryck för att en människa ska bedömas utifrån något annat än sina egna gärningar?

Nej, jag vägrar tro att sverigedemokrater är så korkade, att dom ser likheter med sitt samhälle och de värderingar Astrid Lindgren stod för. Däremot gav jämförelsen en garanti för att SD även i framtiden ska ses med avsky.

Ett annat inslag i SD:s martyrskap, är att man gärna försöker pulicera sådant som ligger över gränsen för "hets mot folkgrupp"; detta gäller framförallt på insändarsidor och kommentarsidor. Och får man inte sitt material publicerat,  alternativt bortraderat, kan man fortsätta hävda att "sanningen" blivit censurerad. Ingen kan säga emot - ty ingen har läst. Därför tror jag det var bra att Aftonbladet publicerade SD:s debattartikel. Jag tror inte SD hade räknat med detta.

Jag tror att partiet hellre hade fortsatt prata om hur PK-media förtiger "sanningen". Så svaret på frågan "voffor gör di på dette viset" blir: För att de vill framstå som martyrer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar