torsdag 22 oktober 2009

Fler tomma stolar hos Sverigedemokraterna

Det var inte någon överraskning att det skulle bli avhopp (Svd, Aftonbladet) från Sverigedemokraterna efter Jimmie Åkessons debattartikel. Dom som blivit medlemmar, av någon annan anledning, än att de är rasister, börjar dra öronen åt sig. En anledning till medlemsskap kan vara missnöje med invandrarpolitiken; jag håller inte med om missnöjet, men anser att det är en fråga som måste kunna diskuteras. Därifrån är dock steget mycket, mycket långt till Åkessons rena rasism.

Jag läste förresten att ett gäng Sverigedemokrater hade överfallit några invandrare i Värmdö. Ungefär vad man kunde vänta sig av de där brunskjortorna.

(Nej, jag vet inte vad som hänt, men enligt Sverigedemokraternas rättsprinciper behöver man inte göra det heller. Det går alldeles utmärkt att agera domstol efter vad grannen har hört av chefens sekreterare.)

I Expressen talar Jimmie Åkesson om SD:s problem med tomma stolar i fullmäktige, och som man inte drar sig för att mygla till sig partistöd från - pengar som enligt kommunallagen ska användas lokalt. Åkesson erkänner att "... vi växte lite för snabbt ...".

Jag hoppas att väljarna hjälper Åkesson och Sverigedemokraterna med att rätta till det problemet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar