torsdag 15 oktober 2009

Vad i h-e sysslar jägarkåren med

Sätta upp övervakningskameror i skogen för att kartlägga bytesdjur! Främst vildsvin, som man till på köpet åtlar fram. Finns det ingen heder, etik och jakmoral hos dagens jägare?

Alla jägare som menar något allvar med uttalanden i stil med "att jakten är viktig för naturupplevelsen, och för att komma ut", måste skrika rakt ut nu, om jägarkåren ska ha kvar ett uns av förtroende.

Och detta har berörda jägare mage att göra till en integritetsfråga för människan! Har alla gamla skogskarlar försvunnit? Det kanske de har gjort, och det lär inte komma några nya med den här stilen heller. De som verkligen är intresserade av djur och natur kommer sannolikt att välja andra vägar för sitt intresse än jakt. Och det skulle då sannerligen inte förvåna om misstron mot jakt och jägare ökar.

Vad tycker jordbruksministern, som själv är jägare? Jodå, han har både rätt och skyldighet att uttala sig i en etisk fråga.

Men, varför bryr jag mig, jag kommer förmodligen aldrig att upptäcka någon som slår sönder en kamera.
(SR Ekot)

3 kommentarer:

 1. Vid funderingar kring dagens jägarkår och deras lobbyorganisationer kommer jag alltid in på blydebatten och vargfrågan.

  SvaraRadera
 2. Marcus,
  jag kommer vid lämpligt tillfälle att återkomma till detta...

  SvaraRadera
 3. Det kommer bli intressant att läsa om !

  SvaraRadera