onsdag 7 oktober 2009

Trams om Antarktis

Jaha, den del av bloggvärden som ständigt letar "bevis" för att vi inte har någon global uppvärmning, har hittat ett nytt körsbär ... Rekordlåg isavsmältning i Antarktis (runt sydpolen)

Och till råga på allt har de mage att komma med spydiga kommentarer, om att massmedia inte uppmärksammar denna stora nyhet.

Så här ser orginalet ut på World Climate Report (citeras i Sverige av bland andra The Climate Scam).

Här är anledningen: Cryosphere today . Isens area minskade förra sommaren (vår vinter) till ca 1,9 miljoner kvadratkilometer. Fullt normalt, även om det är lite lågt. Men innan isen började smälta, var arean 15 miljoner kvadratkilometer. Också det fullt normalt även om det var ovanligt lite. Men om det nu är fullt normalt, varför då orda om det? Tja, säg det. Man såg att skillnaden mellan 15 och 1,9 miljoner kvadratkilometer is blev till den minsta avsmältingen under "satellit-tid", och tyckte att det var en lämplig nyhet.

Imponerande att de efter ungefär ett halvår kom fram till detta ... Uppenbarligen blev inte massmedia imponerade, inte jag heller.

Som parentes kan nämnas att Antarktis, hitintills av IPCC klassats som icke drabbat av den globala uppvärmningen. (Dock hävdar många forskare att denna slutsats är fel, men det orkar jag inte orda om just nu.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar