fredag 23 oktober 2009

IPCC springer Rysslands ärenden

Tänk alla dom gånger vi har hört att klimatlarmen bara är till för att öka politikernas makt. Det är bara att läsa bloggar och artikelkommentarer, gör det gärna nu, den här artikeln (eller den här) kommer att sätta fart på fantasin.

Att rädslan för koldioxid, den gas som möjliggör fotosynten, och ser till att vi inte försvinner in istidens mörker, och absolut inte något annat oavsett hur mycket vi än pumpar ut; att den rädslan skulle bana vägen för ett totalitärt styre. Att Bilderbergarna eller New World Order, eller samma sak, sitter beredda med en liten Adolf, eller varför inte en lite större Stalin, att med höga stövlar marchera ut från en låda, beredd att styra världen trots varningar från insiktsfulla skeptiker, eller för den skull förnekare.

Men tänk om det är tvärtom. Tänk om det istället är de här förnekarna, som deltar i en konspiration. Tänk efter. Vilka har störst intresse av att tona ner NSIDC:s rapporter om isen i Arktis? Vilket land är det som redan har genomfört militärövningar över Nordpolen, och som under flera års tid har haft en forskningsstation på den drivande isen. Har ni sett några forskningsresultat från dessa forskare? Nej, de behåller resultaten för sig själva. Däremot står det en flagga under (än så länge) isen, punkt 90 00' 00".

Och IPCC spelar med. Dom säger att prognoserna, om att sommarisen i Arktis kan vara borta nästa sekelskifte, står fast. Läget är inte alls så allvarligt, som vissa forskare vill göra gällande, rödrävarna som håller på att tränga undan fjäll- eller polardito har vandrat fel. Torsk i ishavet, nej den måste simmat fel ... När vi ger Steve McIntyre och Antony Watts med flera skulden för att springa oljebolags ärende, skulle vi kanske i första hand kolla vilken nationsflagga som vajar framför bolagens huvudkontor.


Det var lättare än vad jag trodde att tråckla ihop en konspirationsteori. Och jag måste säga, att jag själv är nöjd. Jag tycker denna är minst lika trovärdig, som den att Bilderbergarna skulle ha en världsregering klar åt oss. Men var lugna, vare sig Norge eller Kanada tror på det här hopkoket. Dom ser vad som håller på att hända, och är beredda. Men spänningarna i Arktis kommer att öka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar