onsdag 26 oktober 2016

Trodde aldrig att jag skulle referera till någon SD

Nu gör jag det. I alla fall indirekt. För det här handlar om det absoluta avskrädet inom svensk politik. Bottenskrapet som hotar politiker, myndigheter och enskilda som har osmaken att inte ställa upp på bisarra nationalistiska idéer, som inte anses patriotiska nog.

För ett tag sedan arrangerade det på Gotland en demonstration mot rasism och sexism, arrangerad av Feministiskt Initiativ och Vänstern. Detta efter att fullblodsnazister i form av Svenska Motståndsrörelsen börjat agera helt öppet i Visby. Ni vet dom där som åkte till Jyväskylä och hamnade i fängelse för knivöverfall. Bakgrunden till nazisternas aktivitet var att en åklagare inte såg det som möjligt att väcka åtal för våldtäkt i samband med ett uppmärksammat fall. (En åklagare måste kunna väcka ett så pass hållbart åtal, att det kan resultera i en fällande dom, annars har åklagaren skyldighet att lägga ner.)

Med öppet nazistiska Svenska Motståndsrörelsen som försångare satte ett veritabelt drev igång med att hota åklagare, polis, politiker och andra utifrån tesen att en invandrare som är anklagad för våldtäkt per automatik är skyldig. Någon utredning eller rättegång behövs inte. En mobb satte igång med att kasta sten på en flyktingförläggning, om de som bodde där hade med saken att göra var oväsentligt.


Jag måste hålla med i deras sakliga ställningstagande.

Jag tycker trots detta, att ingen kan tvivla om vad SD är för ett parti. Visserligen är det öppna nazister som drivit på näthatet, mot dessa Sverigedemokrater, men det finns inga vattentäta skott, snarare kanaler, mellan SD och de öppna nazisterna. Den som tvekar kan med fördel gå in på SD-sidor och studera vad som skrivs. Jag har inte, trots att ett par dagar gått sedan de gotländska regionfullmäktigeledamöterna lämnade sina uppdrag, hört någon från SD:s ledning försvara dessa. Det SD centralt ägnat sig åt den senaste tiden verkar i stället ha varit att dra igång en massiv näthatskampanj mot en 15-årig pojke. Prioritering. Den som fortfarande tror på SD:s nolltolerans får gärna motivera varför.

Det var Feministiskt Initiativ och Vänsterpartiet som organiserade demonstrationen mot rasism och sexism på Gotland, men även företrädare för andra partier deltog. Detta är naturligtvis ett konsekvent agerande. Och det säger sig självt att gotlänningarna vare sig vill ha sexuella övergrepp, våldtäkter eller våldsbrottsdömda nazister på sin ö.

Dessvärre finns det fler dimensioner och bottnar i den här härvan. Vissa mer eller mindre tvivelaktiga opinionsbildare, som exempelvis Marcus Birro och Joakim Lamotte (mera öppna extremister som Annelie Sjöberg bortser jag helt från), tar mycket gärna tillfällen i akt att klandra feminister för att inte ta sexuella övergrepp eller våldtäkter på allvar.

Vi backar bandet. Vad är en våldtäkt? I dag har definitionen klarnat. I princip en kvinna som inte riktigt har förmågan att säga nej. Att lagen ser ut på detta sätt vill jag säga till största delen beror på en förhatlig feministiska kamp. Alltså de krafter Lamotte, Birro med flera hånar.

Hand upp, den som aldrig i något kompisgäng hört någon närapå skryta över att knullat en tjej som varit ordentligt full!

Detta är enligt lagens anda en våldtäkt, men kanske behöver lagen skärpas ytterligare för att ge åklagaren bättre verktyg att väcka åtal.

Tänk efter noga nu. Det här handlar om tält på festivaler, fester i campingstugor, husvagnar på raggarträffar, midsommarfester i avlägsna fäbodar … och lägenheter i Visby. Det handlar om att vidga våldtäktsbegreppet, och ingen ska komma och påstå att feministerna är motståndare till en sådan förändring.

Och med tanke på pellejönsar som Lamotte och Birro är jag en stolt feminist.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar