onsdag 10 mars 2010

Trendmätningar och riktig politik

Den trendmätning som publiceras i bland annat Expressen är naturligtvis ingen munter läsning för centerpartisterna. Ska jag ändå ge ett råd, så är det att strunta i den här mätningen, och alla andra mätningar också för den delen.

Kalla i stället till en extrastämma, och lås in er en vecka eller så. Strunta i att göra några utspel, de kommer ändå inte att ha någon effekt. Den procent som enligt DN verkar prioritera RUT-avdraget röstar säkert ändå på moderaterna, som drev det här från början.

Fråga er i stället varför centern bildades, och vilka väljargrupper partiet bildades för. OK, bönderna har försvunnit, men de små människorna finns kvar. Alla dom som ser till att få vardagen att gå ihop, i stället för att vara högljudda på debattsidorna. Alla dom som finns, och de är många, och som tar miljö och natur på allvar, inte den där högljudda jägargruppen som vill bestämma i skogen efter eget gottfinnande.

Det finns stora väljargrupper som behöver rejäla företrädare. Någon som ryter i och ifrågasätter om verkligen en privatisering av apoteket är det bästa för att garantera den servicen i hela landet - inte bara på stureplan. Eller om en nyetablering av en friskola verkligen är det bästa när ett antal kommunala skolor riskerar nedläggning. Vågar man överhudtaget ställa de här frågorna i centern i dag? Jag är i alla fall övertygad om att man vågar ställa dem runt köksbordet.

Jag är säker på att det är många som vill ha ett parti, som inte dumsnålt vänder skattekronorna när det gäller offentlig upphandling, efter principen ju större desto bättre. Med resultat att det lokala näringslivet och dess handel hamnar utanför de kommunala grytorna.

Det finns mycket att göra för ett parti som tar till huvuduppgift att företräda alla dom som inte är så högljudda alla gånger. Nyliberalerna kommer säkert att klara sig ändå.

DN

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar