lördag 19 december 2009

Littorin - de rödgrönas bästa valarbetare

När jag läser Sven-Ottos uttalanden blir jag mer och mer tveksam till karln. "Arbetsförmedlingen har tillräckligt med resurser för att klara krisen i Trollhättan, enligt arbetsmarknadsminister Sven Otto Littorin, som ska träffa representanter från Trollhättan i nästa vecka."

Ursäkta, hade det inte varit lämpligt att först träffa folk från arbetsförmedlingen, och sedan, därefter, uttala sig om det finns tillräckligt med resurser? (Nej, det finns inget i referatet som tyder på att han haft några - definitivt inte djupare - kontakter.)

Beteendet verkar i mina ögon nonchalant. Det är runt 8000 personer som får gå till arbetsförmedlingen. Ingen ska inbilla mig att dessa 8000 får samma villkor, som om de varit 800 eller 80. Ödmjukhet!!!

En förnuftig arbetsmarknadsminister hade förmodligen sagt att det blir problem, men att vi ska göra vad vi kan.

En arbetsmarknadsminister ska inte springa runt och lova en massa nya pengar, då är han olämplig av den anledningen, men han ska definitivt inte lova sådant som andra ska hålla.

Och det är inte första gången.

Eller är arbetsförmedlingen så överdimensionerad i Trollhättan att det inte märks om det kommer 8000 nya arbetslösa? Har i så fall arbetsmarknadsministern skött sitt jobb?

Tror dessvärre att regeringen och Sven-Otto ägnar sig åt önsketänkande.

Svd1 DN DN2 Aftonbladet

1 kommentar:

  1. Min erfarenhet av näringslivet i västra Sverige säger mig att det är ett relativt stort tryck på arbetsförmedlingen just nu och att det absolut inte finns några jätteresurser att ta till heller i Trollhättan eller dess kranskommuner.

    Däremot finns det en relativt stor förståelse bland de som nyligen fått lämna sina arebeten, folk förstår helt enkelt allvaret och därför ställer de inte samma krav på arbetsförmedlingen som de hade gjort i en högkonjunktur.

    Det finns egentligen aldrig någon överkapacitet någonstans eftersom överkapacitet snabbt skalas bort för att spara resurser.

    Ordnar det inte upp sig skapligt innan A-kassedagarna börjar ta slut för det stora flertalet kommer sociala förvaltningen att få mycket stor arbetsbörda, till viss del kan Trollhätteborna konkurera med sigsjälva genom att gå med på lägre löner - men detta skapar tyvärr inga nya jobb.

    SvaraRadera