torsdag 14 november 2019

Saboterar moderaterna medvetet för polisen?


Ni har väl läst nyheten från polisen i Malmö, om att antalet sprängningar i staden minskar kraftigt, och att polisen även fått tag på ett antal förövare?

Inte?

Fullt förståeligt, verkligheten har ibland svårt tränga igenom den propaganda, som följer, visserligen mycket allvarliga, men likväl ändå enskilda händelser.

Även SVT hade använt sig av felaktiga siffror, varför polismyndigheten såg sig tvingade att gå ut med ett förtydligande. 2017 var det 58 sprängningar i Malmö, 2019 var det 45, och hittills i år 28.

Bedömningen kan bara bli att polisen gör ett bra jobb, även om den organiserade kriminaliteten kräver enormt mycket arbete.

Detta vet naturligtvis moderatledaren Ulf Kristersson om, även om han desperat, tillsammans med kristdemokraternas ledare Ebba Busch Thor, närmast leker von Papen[1], för att inte bara släppa in Sverigedemokraterna i värmen, utan även ge Åkesson rollen som oppositionsledare.

Att väcka misstroendevotum mot justitieminister Morgan Johansson är pajaskonster, ovärdigt Sveriges Riksdag. Inte minst sett till grundlagen. Vad ska justitieministern göra utan att han lägger sig i polisens arbete? Det kallas ministerstyre om så sker. Polisen ska kunna göra sitt jobb utan att politiker är där och petar.

Mera allvarligt är dock att det konservativa blocket, under ledning av Sverigedemokraterna, ett parti med nazistiska kopplingar i närtid, med sitt utspel i praktiken underkänner polisens arbete. Trots de framgångar polisen bevisligen har. Är det nya konservativa blockets avsikt, i och med misstroendeförklaringen, att slå sönder det arbete som fungerar?

Kampen mot gängkriminalitet är en kamp mot ekonomisk brottslighet. När maffialedaren Al Capone knäcktes var det i första hand ett verk av skattemyndigheten. Samma verklighet som i dag. Så länge den organiserade brottsligheten är lönsam kommer den fortsätta, och så länge som där finns kryphål för att tvätta pengar, är det lönsamt. Jag tror inte jag har sett enda moderatförslag, som syftar till verksamma åtgärder mot pengatvätt. Snarare tvärtom. Moderaterna vill inte ens erkänna, att det är rika områden, som till stora delar finansierar gängkriminaliteten.

Så det är nog bäst att det konservativa blocket hålls så långt borta som möjligt från kampen mot den organiserade brottsligheten. Dom har inget att tillföra.


[1] Konservativ tysk politiker som blev känd för att ha erbjudit Adolf Hitler posten som rikskansler. Därefter osynlig i regeringen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar