onsdag 21 mars 2012

Bagdad Bob, senator Inhofe och Peter Stilbs

Konspirationsteorierna om att klimatfrågan i själva verket skulle handla om att skapa en världsregering larvar vidare på bloggen The Climate Scam. Verktyget för denna regering är något höljt i dunkel, av förståeliga själ, fantasier brukar inte vara logiskt färdigbyggda.

”Tanken hisnar för egen del över tänkbara ”scenarios” om man skulle söka genomföra vad som beskrivs i Science, och tidigare händelser under Kommunistregimer, vilka skördade 100-tals miljoner liv, skulle förvandlas till pytteparenteser i jämförelse.”

Det är alltså ingen hejd på vilket elände som kommer att drabba världen enligt professorn i fysikalisk kemi, Peter Stilbs, tillika ledamot i Stockholmsinitiativet och skribent på ovan nämnda blogg.

Alla, utom möjligen dom som sovit under en sten sedan tiden före FN, strax efter andra världskriget, torde se det här inlägget som uteslutande humoristiskt. Men eftersom professor Stilbs aktivt deltar i klimatdebatten, är det ändå på sin plats att ägna lite tid åt professorns världsbild.

Åter till Bagdad Bob som nämns i rubriken. Bagdad Bob gjorde sig känd under Irakkriget som stor lögnare, när han kommenterade läget för den irakiska armén. Folk skrattade åt honom.

Det finns dock ingen som helst anledning att skratta åt den riktige Bagdad Bob, och hans hantlangare.  

Alltså president George W Bush, som ljög, inte bara sitt eget folk, utan hela världen rakt upp i ansiktet. Genom att lura i världen att där fanns massförstörelsevapen i Irak, kunde Bush motivera en annars folkrättsligt kriminell invasion. Senator James Inhofe och den konservativa propagandaapparaten drev på.

Detta är intressant, därför att professor Stilbs, i det här fallet, utmålar internationella överenskommelser som en annalkande världsregering, och ett reellt krigshot:

”Tredje Världskrigets utbrott är nog det mest troliga scenariet, vad jag nu kan bedöma.”

Jo, ni läste rätt, och efter att tidigare läst en hel del bisarra inlägg från professor Stilbs, tror jag inte inlägget är menat som ett dåligt skämt, utan att professorn faktiskt tror på vad han skriver.

Professor Stilbs blir inte mindre bisarr, mera svart komiskt, av att bloggen The Climate Scam har en permanent länk, och gärna hänvisar, även Stilbs personligen, till senator James Inhofe, som var drivande i kampen för ett folkrättsligt angrepp på Irak.

Professor Stilbs sitter alltså och uttrycker oro över att gemensamma överenskommelser för att minska klimatpåverkan kan leda till världskrig. Däremot bekymrar det honom inte ett dyft att det i hans intressesfär finns politiker och grupperingar, samma ljög om massförstörelsevapnen, nu attackerar klimatforskare.

Det är naturligtvis heller ingen slump att senator James Inhofe, som medvetet ljög inför Irakkriget, såväl med utan hantlangare förföljer klimatforskare, som är obekväma nog att säga att vi är inne i en snabb uppvärmningsfas, och att vi bör göra något åt detta.

Professor Peter Stilbs är en gigantisk hycklare, och förtjänar naturligtvis att tas på det allvar som ett sådant epitet motiverar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar