måndag 14 juni 2010

Hybris?

Jag är inte människa att avgöra hur mycket sanning det ligger i alliansens planer på "att krossa Maria Wetterstrand", i så fall spelar de högt. Eller rättare att låta den borgerliga pressen sköta om det.

Jag minns hur centern en gång tog debatten mot miljöpartiet, med utgångspunkt i att centern hade en mera trovärdig miljöpolitik. Nu verkar man skjuta in sig på att miljöpartiet har för mycket miljöpolitik. Hm, är det något parti som blivit mera pragmatiskt så är det väl miljöpartiet.

Att sedan centern har vänligheten att indirekt tala om för väljarna, att de ska rösta på miljöpartiet, om väljarna håller med naturskyddsföreningen stärker naturligtvis inte centerns aktier hos väljare som prioriterar miljön.

Det är möjligt att centern vill framstå som ett trovärdigt miljöparti. Men det kommer att bli helt omöjligt att odla den bilden om det ligger sanning i Aftonbladets avslöjande. Alliansens planer kommer i så fall att träffa alliansen rakt i veka livet. Alltså slå mot den kanske svagaste länken i alliansen - centern.

Jag måste säga att jag är lite skeptisk till uppgifterna om alliansen skulle ha en uttalad strategi, att krossa Maria, men helt säker är jag inte. I så fall är det en hybris, som med stor sannolikhet kommer att straffa sig.

1 kommentar:

 1. Vet inte om det kommer att straffa sig, alliansen har trots allt 86% av dagspressen samt Tv4 på sin sida.

  De rödgröna har inte ens Aftonbladet som numera ägs av Schibstedt vilket fått Aftonbladet att också de vara mer kritiska mot de rödgröna.

  Tom. villaägarnas riksförbund är ju beordrade att köra med skrämselpropaganda mot de rödgröna

  http://www.villaagarna.se/portal/page?_pageid=161,1&_dad=portal&_schema=PORTAL&element_id=1767725

  Troligtvis kommer Centern och KD att räddas kvar genom den sedvanliga taktikröstningen.

  SvaraRadera