onsdag 14 oktober 2009

Ideologi i stället för förnuft

För några dagar sedan skrev jag en post om apoteket och bilprovningen på bloggen, och jag måste säga att det blir mer och mer frågetecken kring utförsäljningen. Vad tänker regeringen på? Är målet att staten ska göra sig av med verksamhet, vare sig det blir bättre eller inte? Helt enkelt att ideologin överordnas verkligheten. Inte ett dugg bättre än de kommunister, som agiterades för proletariatets övertagande av produktionsmedlen. De misslyckades (också).

Räddningen kan vara marknaden. Jag tror det finns få bolag som vill ta över en verksamhet, som ändå ska detaljregleras av staten. Just för att motverka den monopolsituation, som man säger sig vilja avskaffa - genom att införa ett oligopol. Ett oligopol som till på köpet räknar in en statlig aktör, som ska ta hand om de icke lönsamma delarna (alltså garantin, hur mycket den nu är värd, att likvärdig service ska garanteras i landet).

Blir ni kära läsare kloka på hur regeringen med Mats Odell som ansvarig resonerar. (För övrigt den man som satte igång projektet med att borra sig igenom Hallandsåsen. Jodå, det var han och inte Inez Usman. Det var för övrig inte heller Usman som var ansvarig minister för sjösäkerheten när Estonia sjönk. Jodå, Odell igen.)

Jag hoppas innerligt att ett sunt marknadstänkande stoppar förslaget om utförsäljning från en regering som uppenbarligen inte tänkt.
Svd

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar