torsdag 7 februari 2019

Joakim Lamotte briljerar


Minns ni när Joakim Lamotte beklagade sig när en skola avbokat honom? Någon gång i oktober 2017. Lamotte hade redan då hunnit publicera ett antal kanske inte så genomtänkta ”nyhetsinslag”, där han svär och närmast spottar saliv in i en mobilkamera. Kanske inte världens bästa marknadsföring för den som vill föreläsa för ungdomar …

Joakim Lamotte blev sur och övergick i stället till swish-journalistik. Tiggeri hävdade en elaka tungor, bland andra en krönikör i Ystads Allehanda, något som till den grad upprörde Lamotte att han skrev ett helt FB-inlägg, som avslutas med, … att han tigger pengar.
Joakim Lamotte, Swishskribent

Jag tycker jämförelsen haltar. Joakim Lamotte visar sig vara just så penningkåt, att prostitution är en mera relevant liknelse. Och han vet vilka torskar som är beredda att öppna plånboken.

Joakim Lamotte odlar myten om att media mörkar, därför ska enskilda betala för hans arbete, att han minsann skriver det som etablerad press inte törs ta upp.

Han är själv duktig på att mörka.

Efter en skottlossning i Värnamo mellan två rivaliserande gäng, blev det stort polispådrag. Joakim Lamotte kommenterade naturligtvis. I skottgluggen hamnade centerledaren Annie Lööf, uppväxt i Värnamo. På något sätt tyckte Lamotte att det var Lööfs fel att folk sköt på varandra i Värnamo.

Ett närmast briljant upplägg för att swisha in pengar. Genom att klämma åt centerledaren, som många anser vara ansvarig för mångkulturen, oklart dock vad som menas.

Det Joakim Lamotte mörkade, om han nu säger sig vilja framföra sanningen, i motsats till etablerade medier, var att där faktiskt fanns en partiansluten inblandad i skottlossningen. Dock ingen centerpartist utan en Sverigedemokrat (tillika sergeant i en undergrupp till Bandidos), så om Lamotte skulle vänt sig till någon partiledare, så hade det varit Jimmie Åkesson. Inte Annie Lööf.

Sådant tas inte upp av Joakim Lamotte. Så korkad är han inte. Det är dumt att bita den hand som föder.

Tillägg 2019-02-08: Att Joakim Lamotte är direkt ohederlig visade han genom sitt utfall mot SVT den 24 januari i år. "SVT MÖRKAR NÄR POLISEN BER OM HJÄLP" dundrade Lamotte över att SVT pixlat polisens bilder.

Det Joakim Lamotte mörkade var att bilder på efterlysta enligt polisen inte ska spridas hur som helst. Något som klart framgår av polisen hemsida. Uppenbarligen önskar polisen ha kontroll över hur deras bilder används. Därutöver är det säkert bra att så långt som möjligt undvika "tips" från alla möjliga delar av landet, typ jag har sett någon som liknar, osv. Joakim Lamottes agerande i samband med den brutala misshandeln av en 83-åring i Kallinge säger en del om hans arbetsmetoder. Det är inte konstigt att han emellanåt beskylls för att vara rasist.

Nej, media har inte mörkat om misshandeln i Kallinge. Tvärtom rapporterat sakligt och utan att spekulera. SVT
Ibland uttrycker sig Joakim Lamotte med en rasistisk underton, utan att för den skull göra det öppet. Det behövs inte. Lamotte slänger ut ett köttben till pöbeln, som sedan sköter om den saken alldeles själv.

Tråden under Joakim Lamottes inslag om fallet i Kallinge, inklusive tiggar-bylinen, dryper av rasism, inklusive uppvigling och stämpling. Tilläggas bör även att serösa medier har skött rapporteringen kring fallet på ett bra sätt. Även polisen måste tilläggas. Därutöver är det inte förvånande att bekanta och/eller närstående är inblandade när det rör sig om grova våldsbrott. Det är närmast regel.

Och om nu Joakim Lamotte tar illa vid sig av att bli kallad rasist, så kanske han ska starta med att sanera i sina kommentarfält.

Normal samtalston hos Joakim Lamotte:


Om jag har en skittunna stående på tomten, som drar till sig flugor och allsköns orenlighet, och sprider smitta, är det mitt ansvar att sanera, och se till så att tunnan försvinner. Jag kan inte skylla på att det inte är jag som skitit i tunnan.

Samma gäller det budskap Joakim Lamotte förmedlar via sin Facebooksida. Det är hans alldeles egna personliga ansvar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar