fredag 20 maj 2016

Telemaster – sabotage eller hysteri?


Uppgifterna duggar tätt nu om saboterade master för kommunikation. Ansvariga tvingas undersöka om trasiga master är saboterade genom medvetna terroraktioner eller om det finns annan orsak. Det är bra.

Spekulationerna är vilda. Främmande makt, organiserad brottslighet eller islamister. ”Terrorforskare” som inte är så nogräknade uttalar sig i media. Hans Brun är en sådan, han talar öppet om Ryssland. Det finns anledning att dämpa spekulationerna en liten aning …

”Tänk om det är islamister, tänk om en islamistgrupp tar på sig ansvaret?” har jag hört mer än en gång.  

Jo, det skulle ställa till problem, och jag bara väntar på att någon sådan grupp tar på sig ansvaret. Dom är duktiga på sådant. Att ta på sig ansvaret alltså. Minst en islamistgrupp gjorde så i samband med terrordådet på Utøya. Tog på sig ansvaret. Något som till och med lurade skjortan av terrorexperter som Magnus Ranstorp.

Skulle någon grupp ta på sig ansvaret för mastfällningen innebär det knappast att fallet är löst.
Orgonit som ska ge positiva energier.


Jag tyckte närmast det var lite gulligt när polisens bombpatrull tvingades göra en insats vid masten i Skutskär. Bara för att konstatera att det farliga föremålet var ett slags New Age-pyramid. Troligen placerad där för att tillföra positiva energier till teletrafiken.

Samhället står alltså på tå, handlar det om regelrätta sabotage eller om något annat? Svårt att säga, men en sak måste vi ha i minnet:

Underhållet av den svenska infrastrukturen är många gånger så eftersatt, att så fort som objekten granskas närmare upptäcks fel och brister. Ibland så allvarliga att de ser ut som sabotage.


Vidlyftiga spekulationer om varför masten fallit ska därför behandlas som just vidlyftiga spekulationer.

Uppdatering 2016-05-20: Ungefär så (Ekot).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar