tisdag 25 maj 2010

När åtta professorer uttalar sig i klimatfrågan

startar genast en febril aktivitet i bloggosfären, och i kommentarfälten ... Det finns tydligen många klimatexperter som gått den autodidaktiska vägen (Svd).

En händelse som också ser ut som en tanke, är att det i stort var samma personer som för någon månad sedan i tid och otid stolt deklarerade att den arktiska isen återhämtat sig. En av de grövre lögnerna. Det här inlägget skrev jag i mitten på maj, och det har inte blivit bättre:

http://alpinechar.blogspot.com/2010/05/arktis-en-bild-av-en-sarbar-varld.html

Bilderna i posten är av det direkta slaget, så de visar det aktuella läget.

Skillnaden mellan mig och de självutnämnda experterna på klimatfrågan, är att jag vet om att jag inte är expert. Det finns för övrigt ingen som är expert på allting, så alla, och här menar jag alla, måste lära sig en del av någon, som faktiskt vet bättre, kanske till och med forskar i ämnet.


Jag håller dock med om att det är lite enklare att gå till oraklet Anthony Watts för att få reda på hur saker och ting förhåller sig. På Watts blogg kan man tex hitta en underbar analys av den arktiska isen.

Lite imponerad av alsterna på Watts blogg är jag dock. På bloggen har man nu presenterat sex analyser av den arktiska isen, utan att ens beröra vare sig isens koncentration eller volym (tjocklek), bara utbredningen (extent). Beundransvärt.

Visste ni förresten att vi fått en ny definition på arktis? Områden norr om 80:e breddgraden ... Det är en graf från DMI som pajasen Goddard på Watts blogg hänvisar till när han säger att arktis fortfarande är "well below zero". Jaha, söder om 80:e då?

Mina vänner, kom ihåg att Watts blogg utgör det viktigaste beviset mot den etablerade vetenskapens bild av arktis ...


Det finns för övrigt fler experter och forskare som de svenska professorerna stöder sig på. NASA har tex god koll på, inte bara den arktiska isen, utan också inlandsisen och havsnivån. US Geological Survey har en del intressant att säga om världens glaciärer. Feneologer i USA vet en del om hur växtsäsonger och blomningar ändrats. Eller vi ska kanske mera tro på dom som pratar om att uppvärmningen beror på att termometrarna visar varmare i tättbebyggt område? Låter lite amatörmässigt om jag får uttrycka mig milt.


Jag kan inte låta bli att avslutningsvis sticka ut hakan: Som det ser ut i Arktis just nu, kommer klimatfrågan att bli glödhet vid höstens val. Valdagen är tredje söndagen i september, ungefär samtidigt som den arktiska isen har som lägst koncentration och utbredning.

1 kommentar:

  1. Tack så mycket för isinformationen Bo, jag gillar din blog skarpt och håller med dig i mycket du skriver.

    SvaraRadera